Ge­bra­den kip­pen­dij met peen, kik­ker­erw­ten en ko­ri­an­der

Kiplekker, deze malse gebraden kippendijen. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

(40) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Kiplekker, deze malse gebraden kippendijen. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in plakjes van ca. een ½ cm. Wrijf de kipdijfilet in met de helft van de kruidenpasta. Verhit de olie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee.
  2. Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak. Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door. Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.
video

Ge­bra­den kip­pen­dij met peen, kik­ker­erw­ten en ko­ri­an­der

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 09 - Sintlekkers , Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bra­den kip­pen­dij met peen, kik­ker­erw­ten en ko­ri­an­der

1
1
  • 700 g kikkererwten in pot

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 750 g winterpenen
  • 385 g scharrelkipdijfilets
  • 70 g Fairtrade Original Marokkaanse chermoula kruidenpasta

Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in plakjes van ca. een ½ cm. Wrijf de kipdijfilet in met de kruidenpasta.

3
3
  • 4 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 150 ml kraanwater

Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak.

5
5

Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.