Gele curry met linzen, puntpaprika & kip

Handig: door de sambal apart te serveren kun je deze curry zo pittig maken als je zelf wilt.

800 kcal

25 min. bereiden

licht pittig

4.5/5

(97)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram Fairtrade Original Biologische pandanrijst

    Fairtrade Original Biologische pandanrijst

  • 3 cm verse gember

    verse gember

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 3 puntpaprika's

    puntpaprika's

  • 380 gram kipdijfilet

    kipdijfilet

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 70 gram Fairtrade gele curry kruidenpasta

    Fairtrade gele curry kruidenpasta

  • 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik

    Fairtrade kokosmelk in blik

  • 400 gram linzen in blik

    linzen in blik

  • 15 gram koriander

    koriander

2018 week 29-32 - 2018 week 29-32

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen.

  2. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 5 min. zachtjes gaar stoven.

  3. Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

  • combinatietipLekker met wat sambal.

Wat vond je van dit recept?

Gele curry met linzen, puntpaprika & kip

Handig: door de sambal apart te serveren kun je deze curry zo pittig maken als je zelf wilt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig