Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei

In dit koolhydraatarme recept maak je de bloemkoolrijst helemaal zelf. Lekker!

15 min. bereiden
pittig
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1

bloemkool

3 el

sesamolie

800 g

Thaise wokgroente

70 g

Fairtrade gele curry kruidenpasta

400 ml

kokosmelk light

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

In dit koolhydraatarme recept maak je de bloemkoolrijst helemaal zelf. Lekker!

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.

2

Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.

3

Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.

tip

algemeenGeen keukenmachine? Kies dan kant-en-klare bloemkoolrijst.

combinatietipLekker met grofgesneden koriander.

Bloemkoolrijst met milde curry en groente

Instructievideo - 00:34 min.