bewaar
Gele curry met linzen, paprika & malse kip
Gele curry met linzen, paprika & malse kip
bewaar

Gele curry met linzen, paprika & malse kip

Vul je bord met de beste Aziatische smaken.

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

4 cm

verse gember

2

rode uien

2

rode paprika's

1

gele paprika

370 g

kipdijfilet

15 g

verse koriander

2 el

arachideolie

70 g

Fairtrade gele curry kruidenpasta

400 ml

kokosmelk

400 g

linzen in blik

Vul je bord met de beste Aziatische smaken.

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen. Snijd de kipdijfilet in repen en de koriander grof.

3

Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 5 min. zachtjes stoven tot de kip gaar is.

4

Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

bereidingstipJe kunt de curry al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de curry op laag vuur en bestrooi met de koriander en serveer de rijst erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.