Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 1 struik paksoi
- 500 g verse kabeljauwfilets
- 1 el zonnebloemolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
- 150 g diepvries tuinerwten
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.
- Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
- Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om. Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om. Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 635 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 560 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
- 300 g zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 struik paksoi
- 500 g verse kabeljauwfilets
Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.
- 1 el zonnebloemolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
- 150 g diepvries tuinerwten
Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om.
Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om.
Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.