Thai­se groe­ne cur­ry met ka­bel­jauw en dop­erw­ten

De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg.

(10) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
  4. Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om. Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om. Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se groe­ne cur­ry met ka­bel­jauw en dop­erw­ten

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 struik paksoi
  • 500 g verse kabeljauwfilets

Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik

Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.

4
4
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.

5
5
  • 150 g diepvries tuinerwten

Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om.

6
6

Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om.

7
7

Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.