Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 struiken Shanghai paksoi
- 500 g verse kabeljauwfilets
- 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
- 400 ml kokosmelk
- 400 g Lassie halfvolkorenrijst
- 400 g Thaise wokgroente
- 2 el arachideolie
- 1 limoen
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom. Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
- Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.
Tip:
Past niet alles op 1 bakplaat? Gebruik 2 bakplaten (of een rooster met aluminiumfolie).
Tip:
Je kunt ook gewone paksoi gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 89 g
waarvan suikers 6 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 840 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 struiken Shanghai paksoi
- 500 g verse kabeljauwfilets
- 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
- 400 ml kokosmelk
Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom.
- 400 g Lassie halfvolkorenrijst
- 400 g Thaise wokgroente
Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor.
- 2 el arachideolie
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout.
Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
- 1 limoen
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.
Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie.
Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.