Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa
Pimp je curry met een lekkere salsa van koriander en rode ui.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g zoete aardappelen
- 2 rode uien
- 380 g scharrelkipdijfilets
- 3 el arachideolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
- 200 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 150 ml kokend water
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
- 225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
Keukenspullen
- vershoudfolie
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de rode uien in halve ringen. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van 1 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Haal de kip uit de pan en houd apart.
- Voeg de zoete aardappel, uiringen en groene curry toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de kip, kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 6 min. koken met de deksel op de pan.
- Snipper ondertussen de rest van de rode ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en meng met de gesnipperde ui, een halve tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de groene curry met kip en verdeel de salsa erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 640 mg
- vezels 9 g
Pittigheid
Ook te zien in
Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa
- 500 g zoete aardappelen
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.
- 1 rode ui
- 380 g scharrelkipdijfilets
Snijd de rode ui in halve ringen. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van 1 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 3 el arachideolie
Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Haal de kip uit de pan en houd apart.
- 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
Voeg de zoete aardappel, uiringen en groene curry toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur.
- 200 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 150 ml kokend water
Voeg de kip, kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 6 min. koken met de deksel op de pan.
- 1 rode ui
Snipper ondertussen de rest van de rode ui zo fijn mogelijk.
- 1 limoen
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander fijn en meng met de gesnipperde ui, een halve tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa.
- 225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer met de groene curry met kip en verdeel de salsa erover.