Snipper de ui fijn en fruit deze in kokosolie totdat de ui glazig is.
Voeg de Thaise Groene Currypasta toe en verhit kort op hoog vuur totdat de aroma’s vrijkomen.
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Voeg de groentebouillon toe en laat 5 minuten koken.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, voeg ze toe aan de pan en kook alles 3–4 minuten. Pers de limoen uit, en voeg het sap toe.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bak deze 8–10 minuten, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Bereid de Thaise noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stel de soep samen: begin met de noedels, voeg de soep met broccoli toe en leg de gebakken tofu erop.
Garneer met taugé, fijngesneden rode peper, en basilicumblaadjes.
Romige groene currysoep van Fairtrade Original (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: Mmm, groene currysoep. En wat voor één! De soep is mildpittig en mega romig. Met tasty tofu en de bite van verse groenten. En noedels niet te vergeten. We garanderen je: een dampende kop van deze soep wordt sowieso genieten.
- serveertipLekker met chili-olie.
- variatietipOok lekker met kipfilet in plaats van tofu.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Romige groene currysoep van Fairtrade Original (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: Mmm, groene currysoep. En wat voor één! De soep is mildpittig en mega romig. Met tasty tofu en de bite van verse groenten. En noedels niet te vergeten. We garanderen je: een dampende kop van deze soep wordt sowieso genieten.

hoofdgerecht
2 personen
775 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn en fruit deze in kokosolie totdat de ui glazig is.
Voeg de Thaise Groene Currypasta toe en verhit kort op hoog vuur totdat de aroma’s vrijkomen.
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Voeg de groentebouillon toe en laat 5 minuten koken.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, voeg ze toe aan de pan en kook alles 3–4 minuten. Pers de limoen uit, en voeg het sap toe.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bak deze 8–10 minuten, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Bereid de Thaise noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stel de soep samen: begin met de noedels, voeg de soep met broccoli toe en leg de gebakken tofu erop.
Garneer met taugé, fijngesneden rode peper, en basilicumblaadjes.
serveertip:Lekker met chili-olie.
variatietip:Ook lekker met kipfilet in plaats van tofu.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 middelgrote ui
1 el kokosolie
70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
400 ml Fairtrade Original kokosmelk in blik
200 ml groentebouillon
1 broccoli
½ limoen
150 g tofu
125 g Fairtrade Original Thaise rijstnoedels van witte rijst
40 g taugé
½ rode peper
15 g verse basilicum



