bewaar
Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen
Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen
bewaar

Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

300 ml

kokend water

70 g

Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous

4 el

milde olijfolie

400 g

winterpeen

2

rode puntpaprika's

2

salade-uitjes

15 g

verse krulpeterselie

400 g

kikkererwten in blik

50 g

rozijnen

1

citroen

Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.

2

Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietipLekker met gezouten grofgehakte amandelen.