bewaar
Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst
Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst
bewaar

Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst

Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten.

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gele rijst

2

maiskolven

2 el

arachideolie

1 el

tomatenpuree

2 tl

gerookte paprikapoeder

5

trostomaten

350 ml

krachtbouillon rund

1

limoen

125 g

crème fraîche

15 g

verse koriander

Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de krachtbouillon en 2 potten water (per pot bouillon) toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Doe de mais bij de soep en verwarm 5 min. op laag vuur.

3

Maak ondertussen de limoencrème. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 2 el limoensap (bij 4 personen). Snijd de koriander grof.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst

Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig