Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

Een quesadilla erbij en klaar is je Mexicaanse avondmaal.

(16) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Een quesadilla erbij en klaar is je Mexicaanse avondmaal. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.
  2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.
  3. Spoel ondertussen de maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de chipotle en de rest van de olie tot pepersaus. Snijd de koriander grof.
  4. Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door.
  5. Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander.
  6. * In de oorspronkelijke versie van de typisch Mexicaanse maissoep Pozole gaat 'hominy'. Dit zijn geweekte maiskorrels, die zijn gekookt in kalk. Dit eeuwenoude proces is uitgevonden door de Maya's en zorgt ervoor dat de korrels lekkerder en beter verteerbaar zijn.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Ook lekker met wortel i.p.v. gele biet

combinatietip:

Lekker met quesadilla's met garnalen (zie recept).

serveertip:

Eten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart.

video

Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

recipevideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mexicaanse maissoep met gele biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g gele bieten

Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.

2
2
  • 1½ el milde olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min.

3
3
  • 1¼ liter kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.

4
4
  • 600 g maiskorrels in blik

Spoel ondertussen de maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 1 tl chipotlepeper in adobosaus in pot
  • 1½ el milde olijfolie
  • 7½ g verse koriander

Meng de chipotle en de rest van de olie tot pepersaus. Snijd de koriander grof.

6
6

Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer.

7
7

Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door.

8
8

Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Ook lekker met wortel i.p.v. gele biet

combinatietip:

Lekker met quesadilla's met garnalen (zie recept).

serveertip:

Eten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.