Mexi­caan­se bo­nen­soep met kro­kan­te, ge­rook­te tofu­reep­jes

Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker.

(8) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker. 2 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn.Verhit ⅓ van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.
  2. Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.

combinatietip:

Lekker met limoensap en jalapeñopeper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 43-44

Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bo­nen­soep met kro­kan­te, ge­rook­te tofu­reep­jes

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
  • ½ groentebouillontablet
  • 500 ml kraanwater

Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.

3
3
  • 200 g zwarte bonen in blik

Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 180 g AH Biologische gerookte tofureepjes

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 4 el crème fraîche

Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.

combinatietip:

Lekker met limoensap en jalapeñopeper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.