Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes
Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes

Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes

Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker.

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

3 el

arachideolie

2 tl

gerookte-paprikapoeder

70 g

tomatenpuree

400 g

verse Mexicaanse roerbakgroente

½

groentebouillontablet

500 ml

kraanwater

200 g

zwarte bonen in blik

180 g

AH Biologisch tofu roerbakreepjes fijn gekruid

4 el

crème fraîche

Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn.Verhit ⅓ van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.

2

Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.

tip

combinatietipLekker met limoensap en jalapeñopeper.