Indiase kippenpoten
De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.

indiaas
hoofdgerecht
De kip snijd je in, daardoor trekt de kruidige yoghurt extra goed in het vlees.
4 personen
2
56
Advertentie
Ingrediënten
- 3 cm verse gember
- 160 g milde currypasta (pot)
- 150 ml Griekse yoghurt
- 4 kippenpoten
- 300 g pandanrijst
- 340 g mangochutney (pot)
Lekker erbij
Keukenspullen
- ovenschaal (40 x 40 cm)
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember. Meng in de ovenschaal met de kruidenpasta en Griekse yoghurt. Snijd elke kippenpoot 4 keer een ½ cm in. Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurt mengsel in ca. 50 min. gaar in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.

Gember gebruiken
instructievideo
- 01:26 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 940 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 113 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.520 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Indiase kippenpoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase kippenpoten
- 3 cm verse gember
- 160 g milde currypasta
- 150 ml Griekse yoghurt
- 4 kippenpoten
Leg de kippenpoten in het yoghurtmengsel en wrijf ze ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren: eerst in de koelkast, de laatste 30 min. op kamertemperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de poten in het yoghurtmengsel in ca. 50 min. gaar in de oven.
- 300 g pandanrijst
- 340 g mangochutney
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenpoten met de rijst en chutney.