Kleine tortilla's met Hollandse Nieuwe
Oer-Hollandse haring vormt een smakelijk duo met Mexicaanse tortilla's.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 komkommer
- 15 g verse dille
- 100 ml azijn
- ½ el kristalsuiker
- 1 mespunt zout
- 50 ml kraanwater
- 4 Hollandse Nieuwe (haringen)
- 8 gordita's (kleine tortilla's)
- 1 rode ui
- 125 g zure room
Keukenspullen
- kaasschaaf
Advertentie
Bereiden
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom. Breng de azijn met de suiker, een mespunt zout en het water aan de kook. Schenk het mengsel over de komkommer en laat in 30 min. afkoelen.
- Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er per keer 2 filets ontstaan. Bereid de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de gordita’s.
variatietip:
Voor wat extra pit kun je de tortilla’s nog bestrooien met wat fijngesneden bieslook.
Tip:
Gordita’s is Spaans voor ‘dikkerdjes’. Ze zijn de kleinere en wat dikkere versie van tortilla’s.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.325 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Kleine tortilla's met Hollandse Nieuwe
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kleine tortilla's met Hollandse Nieuwe
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten.
- 15 g verse dille
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom.
- 100 ml azijn
- ½ el kristalsuiker
- 1 mespunt zout
- 50 ml kraanwater
Breng de azijn met de suiker, het zout en water aan de kook.
Schenk het mengsel over de komkommer en laat in 30 min. afkoelen.
- 4 Hollandse Nieuwe (haringen)
- 8 gordita's
Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er 4 keer 2 filets ontstaan. Bereid de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 rode ui
- 125 g zure room
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de gordita’s.
variatietip:
Voor wat extra pit kun je de tortilla’s nog bestrooien met wat fijngesneden bieslook.