Hollandse haringspies met mierikswortelroom

40 kcal

25 min. bereiden

1.6/5

(5)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 gekookte biet

    gekookte biet

  • 2 eetlepels kruidenazijn

    kruidenazijn

  • 0 versgemalen peper

    versgemalen peper

  • 0.33 komkommer

    komkommer

  • 4 Hollandse Nieuwe haringen

    Hollandse Nieuwe haringen

  • 3 eetlepel zure room

    zure room

  • 1.5 theelepel geraspte mierikswortel

    geraspte mierikswortel

  • 6 sprietjes bieslook

    bieslook

  • 0 zout

    zout

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers


2000 nr. 06 - Roosteren rond de wereld

Aan de slag

  1. Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden. Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten. Serveren met reepjes Fries roggebrood.

Wat vond je van dit recept?

Hollandse haringspies met mierikswortelroom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig