Hollandse haringspies met mierikswortelroom
Hollandse haringspies met mierikswortelroom

Hollandse haringspies met mierikswortelroom

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

16 personen

1

gekookte biet

2 eetlepels

kruidenazijn

versgemalen peper

½

komkommer

4

Hollandse Nieuwe haringen

3 el

zure room

1½ tl

geraspte mierikswortel

6 sprietjes

bieslook

zout

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden. Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten. Serveren met reepjes Fries roggebrood.