Quinotto met paddenstoelen en knolselderij
Risotto, maar dan van quinoa. Gecombineerd met de aardse smaken van Hollandse groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 300 g quinoa
- 100 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
- 1 liter paddenstoelenbouillon (heet, van tablet)
- 1 middelgroot ei
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 8 g takjes rozemarijn (bakje à 15 g)
- 10 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de knolselderij 4 min. in het kokende water (blancheren). Giet af.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Schep de quinoa erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de marsala toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Splits het ei en rasp de Parmezaanse kaas. Houd een beetje kaas apart voor garnering. Roer het eigeel (het eiwit wordt niet gebruikt) en de kaas de laatste 2 min. door de quinotto.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 min. goudbruin. Voeg de rest van de olie en de knolselderij toe en bak nog 5 min.
- Voeg het paddenstoelen-knolselderijmengsel toe aan de quinotto en schep om. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de quinotto over de borden en bestrooi met de peterselie en de achtergehouden Parmezaanse kaas.
serveertip:
Lekker met een salade van rucola, groene aspergelinten en hazelnootolie.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.400 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Quinotto met paddenstoelen en knolselderij
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quinotto met paddenstoelen en knolselderij
Breng een ruime pan met water aan de kook.
- 1 knolselderij
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm.
Kook de knolselderij 4 min. in het kokende water (blancheren). Giet af.
- 1 ui
- 1 teen knoflook
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g quinoa
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Schep de quinoa erdoor en bak tot de korrels glanzen.
- 100 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
Voeg de marsala toe en roer tot deze is opgenomen.
- 1 liter paddenstoelenbouillon
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen.
Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- 1 middelgroot ei
- 50 g Parmigiano Reggiano
Splits het ei en rasp de Parmezaanse kaas. Houd een beetje kaas apart voor garnering.
Roer het eigeel (het eiwit wordt niet gebruikt) en de kaas de laatste 2 min. door de quinotto.
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 8 g takjes rozemarijn
Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 min. goudbruin.
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg de rest van de olie en de knolselderij toe en bak nog 5 min.
Voeg het paddenstoelen-knolselderijmengsel toe aan de quinotto en schep om.
- 10 g verse platte peterselie
Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de quinotto over 4 borden en bestrooi met de peterselie en de achtergehouden Parmezaanse kaas.
serveertip:
Lekker met een salade van rucola, groene aspergelinten en hazelnootolie.