Roerbak van quinoa, asperges en zalm
Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 275 g Lassie driekleurenquinoa
- 1 sinaasappel
- 6 el traditionele olijfolie
- 1 el harissa
- 2 tl gemalen komijn
- 350 g groene asperges
- 200 g aspergebroccoli
- 300 g verse zalmfilets
Advertentie
Bereiden
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap in een kom met 3 el olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de asperges en aspergebroccoli in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 min. Keer halverwege. Voeg de dressing toe aan de groenten en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en leg de groenten en zalm erop.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 160 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Roerbak van quinoa, asperges en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roerbak van quinoa, asperges en zalm
- 275 g Lassie driekleurenquinoa
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 sinaasappel
Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el harissa
- 2 tl gemalen komijn
Meng het rasp en sap in een kom met de olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 350 g groene asperges
Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm.
- 200 g aspergebroccoli
- 1 el traditionele olijfolie
Halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges en aspergebroccoli in 6 min. beetgaar.
- 300 g verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 min.
Keer halverwege.
Voeg de dressing toe aan de groenten en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en leg de groenten en zalm erop.