bewaar
Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei
Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei
bewaar

Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

Asperge en zalm: dat is nou echt een goed duo. Combineer deze 2 in een frisse pasta met tagliatelle.

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse platte peterselie

25 g

verse bieslook

1

citroen

4 el

traditionele olijfolie

350 g

groene asperges

350 g

verse witte asperges

4

middelgrote eieren

250 g

verse tagliatelle

250 g

warmgerookte zalmstukken

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Asperge en zalm: dat is nou echt een goed duo. Combineer deze 2 in een frisse pasta met tagliatelle.

Aan de slag

1

Snijd de peterselie en de bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kruiden en de citroenrasp met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten. Snijd de onderste 2 cm van de witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller (of dunschiller). Snijd er vervolgens lange linten van. Kook de eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

2

Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe. Giet af en laat uitlekken. Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door. Verdeel de zalm in grove stukken. Halveer de eieren. Verdeel de tagliatelle over de borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een half ei.

Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

Instructievideo - 00:36 min.