Warm­ge­rook­te zalm met groe­ne as­per­ges, kap­pe­rap­pel­tjes & ei

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

(4) waardeer
voorgerecht Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met 1/3 van de olie.
  2. Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.
  3. Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.
  4. Meng 1½ el citroensap, de rest van de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.
  5. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Dinerbox 2018

Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Warm­ge­rook­te zalm met groe­ne as­per­ges, kap­pe­rap­pel­tjes & ei

1
1
  • 3 middelgrote eieren
  • 350 g groene asperges
  • ½ el milde olijfolie

Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met de olie.

2
2

Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.

3
3
  • ½ citroen

Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl Kesbeke mosterd met mierik

Meng 1½ el citroensap, de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.

5
5
  • 10 g peterselie

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 150 g warmgerookte zalmflakes
  • 20 kapperappeltjes

Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.