Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei
Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.
205 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 middelgrote eieren
middelgrote eieren
350 gram groene asperges
groene asperges
1.5 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
0.5 citroen
citroen
1 theelepel Kesbeke mosterd met mierik
Kesbeke mosterd met mierik
10 gram peterselie
peterselie
150 gram warmgerookte zalmflakes
warmgerookte zalmflakes
20 kapperappeltjes
kapperappeltjes
Dit heb je nodig
grillpan
rasp
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Dinerbox 2018 - Allerhande Dinerbox 2018
Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met 1/3 van de olie.
Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.
Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.
Meng 1½ el citroensap, de rest van de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei
Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

voorgerecht
4 personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met 1/3 van de olie.
Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.
Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.
Meng 1½ el citroensap, de rest van de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 middelgrote eieren
350 g groene asperges
1½ el milde olijfolie
½ citroen
1 tl Kesbeke mosterd met mierik
10 g peterselie
150 g warmgerookte zalmflakes
20 kapperappeltjes
Dit heb je nodig
grillpan
rasp




