Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

205 kcal

20 min. bereiden

4.4/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 350 gram groene asperges

    groene asperges

  • 1.5 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 1 theelepel Kesbeke mosterd met mierik

    Kesbeke mosterd met mierik

  • 10 gram peterselie

    peterselie

  • 150 gram warmgerookte zalmflakes

    warmgerookte zalmflakes

  • 20 kapperappeltjes

    kapperappeltjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • rasp


Allerhande Dinerbox 2018 - Allerhande Dinerbox 2018

Aan de slag

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met 1/3 van de olie.

  2. Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.

  3. Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.

  4. Meng 1½ el citroensap, de rest van de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.

  5. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.

  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  7. Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig