Bie­ten­lat­kes met warm­ge­rook­te zalm en room

Stapelen maar! We bouwen een torentje van biet, zalm en crème fraîche.

(10) waardeer
voorgerecht Stapelen maar! We bouwen een torentje van biet, zalm en crème fraîche. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 6 hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie.
  3. Roer de crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­lat­kes met warm­ge­rook­te zalm en room

1
1
  • 250 g rauwe rode bieten
  • 1 teen knoflook

Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook.

2
2
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el paneermeel

Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 6 hoopjes hebt.

4
4

Druk een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Maak op dezelfde manier nog een portie.

6
6
  • 4 el crème fraîche
  • 75 g warmgerookte zalmflakes

Roer de crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt.

7
7
  • 2 takjes basilicum

Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.