Pap­par­del­le met warm­ge­rook­te zalm en ar­ti­sjok

(7) waardeer
hoofdgerecht 2 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm breed. Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de groenten in delen steeds ca. 5 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pappardelle af en voeg de groenten en mierikswortelsaus toe en schep goed om. Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kookt , Allerhande Box week 36 2019 , Allerhande Box Week 19 2019

Pappardelle met warmgerookte zalm en artisjok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met warm­ge­rook­te zalm en ar­ti­sjok

1
1
  • 1 courgette

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm breed.

2
2
  • 390 g artisjokharten in blik
  • 1 el milde olijfolie

Laat de artisjokharten uitlekken (bewaar het vocht) en snijd in kwarten. Bestrijk de courgette en artisjok met de olijfolie.

3
3
  • 250 g verse pappardelle

Verhit de grillpan en gril de groenten in delen steeds ca. 5 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 limoen
  • 125 g crème fraîche light
  • 2 el mierikswortel in pot

Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de crème fraîche, mierikswortel en 2 el van het artisjokvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Giet de pappardelle af en voeg de groenten en mierikswortelsaus toe en schep goed om.

6
6
  • 175 g warmgerookte zalmflakes
  • 45 g tuinkers

Verdeel de pappardelle over de borden en verdeel de zalm over de pasta. Garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.