Pappardelle met zalm en mierikswortelsaus
Marineer je zalm in rodebietenpasta, dan wordt ie dus zo paarsrood. Een plaatje op je bord!
670 kcal
30 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 dag wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 citroen
citroen
400 gram geraspte bietjes
geraspte bietjes
150 ml wodka
wodka
650 gram verse zalm
verse zalm
1 eetlepel olie om in te vetten
olie om in te vetten
12 kwarteleieren
kwarteleieren
125 gram crème fraîche
crème fraîche
2 eetlepel mierikswortel in pot
mierikswortel in pot
450 gram pappardelle
pappardelle
75 gram waterkers
waterkers
1 bakje tuinkers
tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer met beker
ovenschaal
aluminiumfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 12 - Homemade kerst
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp en -sap samen met de bieten en wodka in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Leg de zalm in de ovenschaal en schenk de bietenmarinade erover. Dek af en laat 24 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de zalm uit de marinade en dep droog. Bewaar 2/3 van de marinade. Maak de ovenschaal schoon en vet in met de olie. Leg de zalm erin.
Bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven rosé. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Breng ondertussen een steelpan water aan de kook en kook de eitjes 2½ min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Maak ondertussen de saus. Doe de bewaarde marinade met de crème fraîche en mierikswortel in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verdeel de pasta en waterkers over 6 borden en verdeel de saus erover. Breek de zalm in stukken en leg deze erop. Verdeel de kwarteleitjes erover, garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.
- bereidingstipKook de kwarteleitjes van tevoren, dat scheelt weer!
- dieettipLiever geen alcohol in de marinade? Vervang de wodka dan door water.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Pappardelle met zalm en mierikswortelsaus
Marineer je zalm in rodebietenpasta, dan wordt ie dus zo paarsrood. Een plaatje op je bord!

hoofdgerecht
6 personen
670 kcal
30 min. bereiden
1 dag wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp en -sap samen met de bieten en wodka in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Leg de zalm in de ovenschaal en schenk de bietenmarinade erover. Dek af en laat 24 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de zalm uit de marinade en dep droog. Bewaar 2/3 van de marinade. Maak de ovenschaal schoon en vet in met de olie. Leg de zalm erin.
Bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven rosé. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Breng ondertussen een steelpan water aan de kook en kook de eitjes 2½ min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Maak ondertussen de saus. Doe de bewaarde marinade met de crème fraîche en mierikswortel in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verdeel de pasta en waterkers over 6 borden en verdeel de saus erover. Breek de zalm in stukken en leg deze erop. Verdeel de kwarteleitjes erover, garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.
bereidingstip:Kook de kwarteleitjes van tevoren, dat scheelt weer!
dieettip:Liever geen alcohol in de marinade? Vervang de wodka dan door water.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 citroen
400 g geraspte bietjes
150 ml wodka
650 g verse zalm
1 el olie om in te vetten
12 kwarteleieren
125 g crème fraîche
2 el mierikswortel in pot
450 g pappardelle
75 g waterkers
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer met beker
ovenschaal
aluminiumfolie




