Komkommersalade met sesam-chilidressing
De oosterse smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g verse sugarsnaps
- 2 komkommers
- 15 g verse koriander
- 125 g taugé
- 2 el sesamolie
- 2 el olijfolie knoflook/chilipeper
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el gezouten pinda's
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de komkommers in lange dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en doe in een schaal. Snijd de koriander grof en voeg samen met de sugarsnaps en taugé toe aan de komkommer.
- Meng de sesamolie, olijfolie en azijn tot een dressing en meng door de groente. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Hak de pinda's grof en strooi over de salade. Serveer direct.
serveertip:
Lekker met gegrilde garnalen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 60 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Komkommersalade met sesam-chilidressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Komkommersalade met sesam-chilidressing
- 200 g verse sugarsnaps
Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water.
- 2 komkommers
Snijd ondertussen de komkommers in lange dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en doe in een schaal.
- 15 g verse koriander
- 125 g taugé
Snijd de koriander grof en voeg samen met de sugarsnaps en taugé toe aan de komkommer.
- 2 el sesamolie
- 2 el olijfolie knoflook/chilipeper
- 2 el witte wijnazijn
Meng de sesamolie, olijfolie en azijn tot een dressing en meng door de groente.
- 4 el gezouten pinda's
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Hak de pinda's grof en strooi over de salade. Serveer direct.
serveertip:
Lekker met gegrilde garnalen.