Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.
Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.
Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Serveer de burgers met de uienjam.
Burgers met rode-uienjam
Burgers van twee soorten vlees, die nóg lekkerder smaken met een jam die zowel hartig is als zoet.
- bewaartipDe rode-uienjam kun je 1 week van tevoren maken. De smaak wordt er nog lekkerder door. Maak daarom gerust een dubbele portie. Bewaar in de koelkast.
- algemeenJe kunt de burgers ook op de barbecue grillen.
Gerelateerde recepten
Burgers met rode-uienjam
Burgers van twee soorten vlees, die nóg lekkerder smaken met een jam die zowel hartig is als zoet.

hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.
Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.
Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Serveer de burgers met de uienjam.
bewaartip:De rode-uienjam kun je 1 week van tevoren maken. De smaak wordt er nog lekkerder door. Maak daarom gerust een dubbele portie. Bewaar in de koelkast.
algemeen:Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 rode uien
1 el zonnebloemolie
1 tl gemalen chilipeper
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
50 ml rodewijnazijn
50 g kristalsuiker
2 saucijzen
300 g half-om-halfgehakt
2 tl gedroogde tijm
Dit heb je nodig
grillpan