Pittige vis-courgettekoekjes
Vanavond koekjes op het menu! Gemaakt van vis en courgette, op smaak gebracht met currypasta.

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g courgette
- 1 tl zout
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 1 teen knoflook
- 35 g yellow curry paste (zakje à 70 g)
- 300 g verse kabeljauwfilets (of schelvisfilet)
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 el chilisaus
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Rasp de courgette grof. Meng met het zout en doe in een zeef. Laat 30 min. staan.
- Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel in hele kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook en het citroengras samen met de currypasta in de keukenmachine en maal kort. Voeg de vis in stukken toe en maal alles fijn. Schep in een kom.
- Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng de courgette met een lepel goed door het vismengsel. Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met vochtige handen 12 viskoekjes van. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de koekjes in delen in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van de viskoekjes.
- Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Eet ze koud of verwarm ze kort op de barbecue. Serveer met de chilisaus.
bewaartip:
Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden en in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.

Pittige vis-courgettekoekjes
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 610 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige vis-courgettekoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige vis-courgettekoekjes

- 250 g courgette
- 1 tl zout
Rasp de courgette grof. Meng met het zout en doe in een zeef. Laat 30 min. staan.

- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 1 teen knoflook
Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel in hele kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.

- 35 g yellow curry paste
- 300 g verse kabeljauwfilets
Doe de knoflook en het citroengras samen met de currypasta in de keukenmachine en maal kort. Voeg de vis in stukken toe en maal alles fijn. Schep in een kom.

Duw zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng de courgette met een lepel goed door het vismengsel.

Neem steeds een flinke eetlepel van het mengsel en maak er met vochtige handen 12 viskoekjes van.

- 100 ml zonnebloemolie
Verhit de olie in een koekenpan en frituur de koekjes in delen in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van de viskoekjes.

- 4 el chilisaus
Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Eet ze koud of verwarm ze kort op de barbecue. Serveer met de chilisaus. Bon appétit!
bewaartip:
Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden en in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.