bewaar
Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus
Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus
bewaar

Viskoekjes met rijst, paksoi en chilisaus

Met een keukenmachine zijn deze viskoekjes zo klaar, en de currypasta geeft ze extra smaak.

15 min. bereiden
licht pittig
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

400 g

diepvries kabeljauwfilet

70 g

yellow curry paste

1

middelgroot ei

2 el

maizena

6 el

arachideolie

1

paksoi

4 el

chilisaus

Met een keukenmachine zijn deze viskoekjes zo klaar, en de currypasta geeft ze extra smaak.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.

2

Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de helft van de currypasta, het ei en de maizena toe. Maal in 1 min. tot een grof mengsel. Vorm er 3 balletjes per persoon ter grootte van een flinke walnoot van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.

3

Verhit ⅔ van de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4

Snijd de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. met de rest van de currypasta.

5

Serveer de viskoekjes met de chilisaus, rijst en paksoi.