bewaar
Limoen- en granaatappelgranita
Limoen- en granaatappelgranita
bewaar

Limoen- en granaatappelgranita

Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

10 min. bereiden
4 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

limoenen

300 ml

kraanwater

200 g

kristalsuiker

4 takjes

verse munt

500 ml

granaatappelsap

120 g

verse granaatappelpitjes

Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

Aan de slag

1

Boen 3 limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers alle vruchten uit. Breng het water aan de kook met de suiker en laat de suiker oplossen. Roer het limoenrasp en -sap erdoor en laat in 1 uur afkoelen. Schenk in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.

2

Snijd de munt fijn en meng met het granaatappelsap. Schenk het in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer. Roer de limoen- en de granaatappelgranita na 1 uur los met een vork. Herhaal dit elk halfuur.

3

Schep de granaatappelgranita en vervolgens de limoengranita in de glazen en garneer met de granaatappelpitjes.