Tong met gebruinde boter & haricots verts
Het botersausje en de haricots verts zorgen voor een frisse tegenhanger.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 sjalotten
- 20 g verse platte peterselie
- 350 g verse haricots verts
- 2 citroenen (schoongeboend)
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el Franse mosterd
- 1 el extra vierge olijfolie
- 100 g tarwebloem
- 400 g verse sliptongfilets
- 160 g ongezouten roomboter
- 25 g kappertjes
Advertentie
Bereiden
- Snipper de sjalotten en snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere citroen in plakjes. Meng het citroenrasp met de sjalot, azijn, mosterd en olie tot een dressing. Schep om met de haricots verts en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe de bloem op een groot bord. Bestrooi de tong aan beide kanten met peper en eventueel zout en druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
- Verhit 100 g boter in een grote koekenpan en bak de tong op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord.
- Voeg de rest van de boter toe aan de gesmolten boter in de pan. Draai het vuur hoog en laat de boter lichtbruin kleuren, maar niet verbranden. Draai het vuur laag, voeg 2 el citroensap, de kappertjes en helft van de peterselie toe. Neem de pan van het vuur. Bestrooi de tong met de rest van de peterselie en leg er een paar plakjes citroen op. Serveer de haricots verts en boterjus erbij.

Tong met gebruinde boter & haricots verts
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 335 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Tong met gebruinde boter & haricots verts
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tong met gebruinde boter & haricots verts

- 2 sjalotten
- 20 g verse platte peterselie
Snipper de sjalotten en snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

- 350 g verse haricots verts
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

- 2 citroenen
Rasp ondertussen de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere citroen in plakjes.

- 2 el witte wijnazijn
- 1 el Franse mosterd
- 1 el extra vierge olijfolie
Meng de sjalot met het citroenrasp, de azijn, mosterd en olie tot een dressing.

Schep om met de haricots verts en breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 100 g tarwebloem
Doe de bloem op een groot bord.

- 400 g verse sliptongfilets
Bestrooi de tong aan beide kanten met peper en eventueel zout en druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.

- 100 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de tong op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord.

- 60 g ongezouten roomboter
Voeg de boter toe aan de gesmolten boter in de pan. Draai het vuur hoog en laat de boter lichtbruin kleuren, maar niet verbranden.

- 25 g kappertjes
Draai het vuur laag, voeg 2 el citroensap, de kappertjes en helft van de peterselie toe. Neem de pan van het vuur.

Bestrooi de tong met de rest van de peterselie en leg er een plakje citroen op. Serveer de haricots verts en boterjus erbij. Bon appétit!