Klassieke mosselen met witte wijn
Klassieke mosselen met witte wijn

Klassieke mosselen met witte wijn

Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

4 stengels

bleekselderij

2

sjalotten

1 teen

knoflook

25 g

gezouten roomboter

300 ml

droge witte wijn

15 g

verse platte peterselie

200 ml

crème fraîche

2

verse petit stokbroden

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.

Aan de slag

1

Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat ze in koud water liggen.

2

Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min op laag vuur. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook.

3

Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

4

Snijd ondertussen de peterselie grof. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet openstaan weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen. Serveer met het brood.

tip

combinatietipLekker met een frisse salade met venkel.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.