Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes 5 min. Snijd de ui in ringen, knoflook in plakjes en paprika in lange repen. Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de krieltjes en bak nog 5 min. totdat de ui lichtbruin kleurt.
Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
Voeg de olijven toe aan de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.
Aardappelen à la niçoise
Aardappelen op z'n Frans: met kruiden en gestoofd in tomaat.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Aardappelen à la niçoise
Aardappelen op z'n Frans: met kruiden en gestoofd in tomaat.

bijgerecht
4 personen
260 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes 5 min. Snijd de ui in ringen, knoflook in plakjes en paprika in lange repen. Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de krieltjes en bak nog 5 min. totdat de ui lichtbruin kleurt.
Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
Voeg de olijven toe aan de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el traditionele olijfolie
500 g krieltjes
1 ui
3 tenen knoflook
1 groene paprika
1 tl gedroogde oregano
400 g tomatenblokjes
4 el zwarte olijven zonder pit
2 el verse peterselie