Pasta met tomaat, venkel & garnalen
Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!
540 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram trottole
trottole
2 venkelknollen
venkelknollen
2 tenen knoflook
knoflook
3 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
2 theelepel gemalen venkelzaad
gemalen venkelzaad
50 ml droge witte wijn
droge witte wijn
400 gram Cirio tomatenschijven
Cirio tomatenschijven
125 gram crème fraîche
crème fraîche
300 gram diepvries rauwe gepelde roze garnalen
diepvries rauwe gepelde roze garnalen
15 gram verse munt
verse munt
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 08 - De Franse keuken thuis
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.
Pasta met tomaat, venkel & garnalen
Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g trottole
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen venkelzaad
50 ml droge witte wijn
400 g Cirio tomatenschijven
125 g crème fraîche
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
15 g verse munt




