Pasta met tomaat, venkel & garnalen

Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!

540 kcal

15 min. bereiden

2.9/5

(101)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram trottole

    trottole

  • 2 venkelknollen

    venkelknollen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 3 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 2 theelepel gemalen venkelzaad

    gemalen venkelzaad

  • 50 ml droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 400 gram Cirio tomatenschijven

    Cirio tomatenschijven

  • 125 gram crème fraîche

    crème fraîche

  • 300 gram diepvries rauwe gepelde roze garnalen

    diepvries rauwe gepelde roze garnalen

  • 15 gram verse munt

    verse munt

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne repen en de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de venkel, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  2. Voeg de wijn toe, draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Voeg de tomaten en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de saus aan de kook, voeg de garnalen toe, draai het vuur laag en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de blaadjes van de munt.

Wat vond je van dit recept?

Pasta met tomaat, venkel & garnalen

Snelle pasta met tomatensaus op basis van witte wijn. Binnen 15 min. klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig