Romige ricotta & zomerfruitpuree
Romige ricotta & zomerfruitpuree
bewaar
bewaar

Romige ricotta & zomerfruitpuree

Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

10 min. bereiden
57waarderingen

    Aan de slag

    1

    Schenk de slagroom in een hoge (maat)beker. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg met 2/3 van de suiker toe aan de room. Klop met de mixer de room stijf, voeg de ricotta toe en mix nog 10 sec.

    2

    Houd per persoon 2 aardbeien apart. Pureer de frambozen met de rest van de aardbeien en de suiker met de staafmixer. Snijd de achtergehouden aardbeien in kwarten.

    3

    Verdeel de fruitpuree en aardbeipartjes over kommen of (cocktail)glazen en verdeel het room-ricottamengsel erover.

    bewaartipJe kunt de room en de fruitpuree 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide in aparte kommen afgedekt in de koelkast.

    Vanillestokjes verwerken

    Instructievideo - 00:48 min.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Romige ricotta & zomerfruitpuree

    Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig