Stéphane Reynaud's Provençaalse taart
Stéphane Reynaud's Provençaalse taart

Stéphane Reynaud's Provençaalse taart

Vegetarische hartige taart uit de oven van bladerdeeg.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
44waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

1

courgette

1

aubergine

6

cherrytomaten

6

zongedroogde tomaten in pot

2 el

traditionele olijfolie

15 g

verse basilicum

2 el

extra vierge olijfolie

10

zwarte olijven

250 g

bladerdeeg vers

6 g

fleur de sel zout

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Vegetarische hartige taart uit de oven van bladerdeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de ui en snijd hem fijn. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Smoor alle groenten, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes in olijfolie en houd ze krokant.

2

Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes, wentel ze door olijfolie en ontpit de olijven. Rol het deeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bedek de deeglap met de groenten en bestrooi ze met de fleur de sel en peper. Bak de taart 30 min. in de oven.

tip

algemeenBron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.