Plaattaart met spinazie & courgette
Een heerlijk recept dat makkelijk te maken is en maar 30 minuten de oven in hoeft. Bella Italia!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 140 g tapenade van zongedroogde tomaten in pot
- 4 el traditionele olijfolie
- 300 g verse spinazie
- 1 courgette
- 4 middelgrote eieren
- 150 g gemalen belegen kaas 48+ (zakje)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg op de bakplaat, laat 0.5 cm overlappen, druk de naden aan. Vouw 1 cm van de rand terug. Prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met de tapenade.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de rest van de spinazie toe, laat slinken en doe in een vergiet. Druk het vocht eruit. Verdeel de spinazie over de tapenade. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de courgette 4 min. Verdeel de courgette over de spinazie. Bestrooi met peper en zout.
- Breek de eieren zo boven de taart, dat de dooiers heel blijven. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in stukken en verdeel over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 53 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 1.235 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Plaattaart met spinazie & courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plaattaart met spinazie & courgette

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
Leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, laat een ½ cm overlappen en druk de naden aan. Vouw 1 cm van de rand terug.

- 140 g tapenade van zongedroogde tomaten in pot
Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met tapenade.

- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g verse spinazie
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg dan de rest toe en laat slinken.

Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.

Verdeel de spinazie over de tapenade.

- 1 courgette
Snijd de courgette in halve plakjes.

- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de courgette 4 min.

- 4 middelgrote eieren
Verdeel de courgette over de spinazie en bestrooi met peper en zout. Breek de eieren zo boven de taart zodat de eidooiers heel blijven.

- 150 g gemalen belegen kaas 48+
Bestrooi met de kaas en bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Bon appétit!