Noedelsoep met paksoi
Snelle noedelsoep met verse gember en koriander, en nog slank ook!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 cm verse gember
- 1.2 liter kraanwater
- 1 pak Maggi roerbaknoedels sweet chili
- 1 paksoi
- 50 g knapperige dry roast pinda's
- 7½ g verse koriander
- 300 g gerookte kipreepjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd de gember in plakjes en doe deze met het water en de kruidenmix uit het pak roerbaknoedels in een soeppan. Breng aan de kook.
- Draai het vuur lager en voeg de noedels in stukken toe. Laat 1 min. op laag vuur koken. Snijd de paksoi in reepjes. Haal de noedels los met een vork, voeg de paksoi toe en laat nog 4 min. zachtjes koken.
- Hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn. Verdeel de kipreepjes over de kommen. Schenk de soep erover, bestrooi met de pinda’s en koriander en serveer.
variatietip:
Houd je van pittig? Bestrooi de soep dan met fijngesneden rode peper.
combinatietip:
Lekker met een partje limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.060 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Noedelsoep met paksoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsoep met paksoi
- 4 cm verse gember
- 1.2 liter kraanwater
- 1 pak Maggi roerbaknoedels sweet chili
- 1 paksoi
Draai het vuur lager en voeg de noedels in 3 stukken toe. Laat 1 min. op laag vuur koken. Snijd de paksoi in reepjes.
Haal de noedels los met een vork, voeg de paksoi toe en laat nog 4 min. zachtjes koken.
- 50 g knapperige dry roast pinda's
- 7½ g verse koriander
- 300 g gerookte kipreepjes
Hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn. Verdeel de kipreepjes over 4 kommen.
Schenk de soep erover, bestrooi met de pinda’s en koriander en serveer.
variatietip:
Houd je van pittig? Bestrooi de soep dan met fijngesneden rode peper.
combinatietip:
Lekker met een partje limoen.