Pittige speklapjes uit de oven
Pittige speklapjes uit de oven

Pittige speklapjes uit de oven

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
15 min. wachten
redelijk pittig
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

koolzaadolie

2 el

Zeeuwse keukenstroop

2 tl

chilivlokken

1 tl

zout

500 g

speklapjes zonder zwoerd

600 g

aardappelkroketjes

700 g

geschoonde spruitjes

1

limoen

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)

  • bakpapier

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.

2

Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.

3

Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.