Rijkgevulde goulashsoep
Deze soep is zo rijk gevuld dat je 'm gemakkelijk als hoofdgerecht kunt eten.
565 kcal
20 min. bereiden, 2 uur 40 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2
2 tenen
3 el
500 g
1 tl
2 el
1
900 ml
800 g
1
3
720 ml
465 g
4 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 09 - Verrassend Hollands
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en 900 ml kokende water erbij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. roer af en toe. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel, paprika, tomaat en passata toe aan de soep. Laat 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan tot de aardappel gaar is.
Laat ondertussen de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika's in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 10 min. zachtjes meekoken. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel over de kommen en schep in elke kom 1 el yoghurt. Serveer direct.
- serveertipBestrooi de soep met paprikapoeder.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Rijkgevulde goulashsoep
Deze soep is zo rijk gevuld dat je 'm gemakkelijk als hoofdgerecht kunt eten.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
20 min. bereiden
2 uur 40 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en 900 ml kokende water erbij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. roer af en toe. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel, paprika, tomaat en passata toe aan de soep. Laat 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan tot de aardappel gaar is.
Laat ondertussen de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika's in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 10 min. zachtjes meekoken. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel over de kommen en schep in elke kom 1 el yoghurt. Serveer direct.
serveertip:Bestrooi de soep met paprikapoeder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
500 g rib/runderlappen
1 tl karwijzaad
2 el milde paprikapoeder
1 kippenbouillontablet
900 ml kokend water
800 g vastkokende aardappelen
1 groene paprika
3 Tasty Tom trostomaten
720 ml passata di pomodoro
465 g geroosterde rode paprika's in pot
4 el Bulgaarse yoghurt




