Geroosterde groenten
Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

Superslank groentegerecht waaraan je weinig werk hebt: de oven doet het voor je!

45 min. bereiden
20 min. oventijd
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

knolselderij

½

verse pompoen

250 g

gekookte bieten

150 g

geschrapte worteltjes

½ teen

knoflook

1 el

venkelzaad

3 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Superslank groentegerecht waaraan je weinig werk hebt: de oven doet het voor je!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van ½ cm. Snijd de pompoen in gelijke parten. Verwijder de schil, zaden en draderige binnenkant. Schil de bietjes en snijd in partjes van ½ cm. Snijd de wortel in schuine plakjes van ½ cm.

2

Schep de groenten op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook, het venkelzaad en olie over de groenten. Bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om.

3

Rooster de groenten in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats in de oven en schep de groenten om.

tip

bewaartipJe kunt de groenten 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.