bewaar
Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten
Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten
bewaar

Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten

Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
10 min. wachten
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1.2 kg

knolselderij

600 g

geschrapte worteltjes

8 el

traditionele olijfolie

95 g

ongebrande hazelnoten

800 g

bruine linzen in blik

200 g

Griekse feta

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in repen van 2 cm. Halveer de wortels in de lengte.

2

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 35 min. in de oven. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Verwarm de linzen in hun eigen vocht 3 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef. Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de munt fijn. Verdeel de groenten en linzen over de borden. Bestrooi met de hazelnoten, feta en munt en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten

Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig