bewaar
Mediterrane ratatouille met malse kip en rijst
Mediterrane ratatouille met malse kip en rijst
bewaar

Mediterrane ratatouille met malse kip en rijst

Stoofgerecht boordevol verse groenten en kruiden.

30 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst en granen

1

aubergine

2

courgettes

2

uien

3 tenen

knoflook

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

380 g

kipfilet

3 el

(olijf)olie

400 g

tomatenblokjes

Stoofgerecht boordevol verse groenten en kruiden.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de rijst met eventueel zout toe en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.

2

Was ondertussen de aubergine en courgettes, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Houd de groenten apart van elkaar. Maak de uien en knoflook schoon en snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook en de salie uit de kruidenmix fijn.

3

Halveer de kipfilet in de lengte. Verhit de olie in de ruime hapjespan en bak de kip in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan.

4

Verhit de olie in dezelfde pan en voeg de aubergine, ui en knoflook toe. Bak op hoog vuur 2 min. Voeg de courgette, salie, de hele takjes rozemarijn en tijm uit de kruidenmix toe en bak 4 min. op hoog vuur.

5

Voeg de kip en tomatenblokjes toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Ris de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix en garneer de ratatouille ermee. Serveer met de rijst ernaast.

bereidingstipDit gerecht kun je 1 dag van tevoren bereiden tot stap 6. De smaak is dan nog voller en intenser. Verwarm de ratatouille voor het serveren 5 min. op laag vuur.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Montepulciano.

algemeenDit is een Allerhande box gerecht.