Laat de zuurkool uitlekken. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de zuurkool toe. Giet de aardappelen en zuurkool af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk, de helft van de boter en mosterd toe en meng door. Voeg wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 parten. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak de appel 5 min. op middelhoog vuur. Schep de appel met de boter over de zuurkoolstamppot en serveer met de rookworst.
Zuurkoolstamppot
De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool in deze stamppot klassieker.
- vegatipMaak ook eens deze zuurkoolstamppot met gedroogde abrikoos.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zuurkoolstamppot
De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool in deze stamppot klassieker.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de zuurkool uitlekken. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de zuurkool toe. Giet de aardappelen en zuurkool af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk, de helft van de boter en mosterd toe en meng door. Voeg wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 parten. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak de appel 5 min. op middelhoog vuur. Schep de appel met de boter over de zuurkoolstamppot en serveer met de rookworst.
vegatip:Maak ook eens deze zuurkoolstamppot met gedroogde abrikoos (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197905).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
520 g zuurkool
1 kg kruimige aardappelen
150 ml volle melk
40 g ongezouten roomboter
1 el grove mosterd
375 g Gelderse rookworsten
3 Elstar appels
Dit heb je nodig
pureestamper