Zuurkoolstamppot

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool in deze stamppot klassieker.

610 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de zuurkool uitlekken. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de zuurkool toe. Giet de aardappelen en zuurkool af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk, de helft van de boter en mosterd toe en meng door. Voeg wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 parten. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak de appel 5 min. op middelhoog vuur. Schep de appel met de boter over de zuurkoolstamppot en serveer met de rookworst.

Gerelateerde recepten

Zuurkoolstamppot

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool in deze stamppot klassieker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig