Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.
Rijstsalade met geroosterde paprika
Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.
- variatietipIn plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).
- bereidingstipJe kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.
Gerelateerde recepten
Rijstsalade met geroosterde paprika
Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

bijgerecht
8 personen
255 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.
variatietip:In plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).
bereidingstip:Je kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
400 g wilde en witte rijst
1 limoen
2 el zoete chilisaus
2 el sesamolie
295 g gegrilde paprika's in pot
3 bosuien
100 g gedroogde abrikozen
15 g verse koriander
1 el sesamzaad