Zwartebonen-rijstsalade met avocado & witte kaas
Zwartebonen-rijstsalade met avocado & witte kaas

Zwartebonen-rijstsalade met avocado & witte kaas

Deze frisse, oosterse rijstsalade met koriander en limoen krijgt een oer-Hollands tintje door er bonen aan toe te voegen.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

witte rijst

1

groene paprika

1

avocado

1

limoen

½ el

arachideolie

1 tl

sesamolie

7½ g

verse koriander

75 g

witte kaas

225 g

HAK zwarte bonen in zak

Deze frisse, oosterse rijstsalade met koriander en limoen krijgt een oer-Hollands tintje door er bonen aan toe te voegen.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

2

Rasp de groene schil van 1 helft van de limoen (bij 4 personen) en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp met de (arachide)olie en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de koriander fijn en verkruimel de kaas. Meng de dressing met de rijst en vervolgens met de zwarte bonen (afgieten is niet nodig!), paprika, avocado, koriander en kaas. Serveer met de limoenparten.