Quinoa­sa­la­de met lin­zen

Maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met mais, komkommer en witte kaas.

(2) waardeer
hoofdgerecht Maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met mais, komkommer en witte kaas. 2 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
  2. Bestrijk de maiskolf met de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verkruimel de witte kaas. Snijd de halve komkommer in dunne schuine plakjes
  4. Doe de helft van de komkommer met de helft van de witte kaas, het limoenrasp en een halve el limoensap (per 2 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  5. Laat de rode ui uitlekken.Verdeel de gegrilde mais, quinoa, komkommer, linzen en rode ui in componenten over diepe borden. Serveer met de komkommerdressing.

combinatietip:

Lekker met tortillachips en sriracha sauce.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 25-26

Quinoasalade met linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met lin­zen

1
1
  • 1 rode ui
  • 50 ml rodewijnazijn

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

2
2
  • 1 maiskolf
  • ½ el arachideolie

Bestrijk de maiskolf met de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

3
3

Zet de maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf.

4
4
  • 100 g biologische quinoa

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • ½ limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 100 g witte kaas 45+
  • ½ komkommer

Verkruimel de witte kaas. Snijd de halve komkommer in dunne schuine plakjes

7
7

Doe de helft van de komkommer met de helft van de witte kaas, het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 2 personen) in een hoge beker.

8
8

Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

9
9
  • 205 g HAK linzen in zak

Laat de rode ui uitlekken.Verdeel de gegrilde mais, quinoa, komkommer, linzen en rode ui in componenten over diepe borden. Serveer met de komkommerdressing.

combinatietip:

Lekker met tortillachips en sriracha sauce.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.