Quinoasalade met linzen
Maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met mais, komkommer en witte kaas.
530 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 rode ui
rode ui
50 ml rodewijnazijn
rodewijnazijn
1 maiskolf
maiskolf
0.5 eetlepel arachideolie
arachideolie
100 gram biologische quinoa
biologische quinoa
0.5 limoen
limoen
100 gram witte kaas 45+
witte kaas 45+
0.5 komkommer
komkommer
205 gram HAK linzen in zak
HAK linzen in zak
Dit heb je nodig
grillpan
Staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 week 25-26 - 2019 week 25-26
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Bestrijk de maiskolf met de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verkruimel de witte kaas. Snijd de halve komkommer in dunne schuine plakjes
Doe de helft van de komkommer met de helft van de witte kaas, het limoenrasp en een halve el limoensap (per 2 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Laat de rode ui uitlekken.Verdeel de gegrilde mais, quinoa, komkommer, linzen en rode ui in componenten over diepe borden. Serveer met de komkommerdressing.
- combinatietipLekker met tortillachips en sriracha sauce.
Quinoasalade met linzen
Maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met mais, komkommer en witte kaas.

hoofdgerecht
2 personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Bestrijk de maiskolf met de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verkruimel de witte kaas. Snijd de halve komkommer in dunne schuine plakjes
Doe de helft van de komkommer met de helft van de witte kaas, het limoenrasp en een halve el limoensap (per 2 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Laat de rode ui uitlekken.Verdeel de gegrilde mais, quinoa, komkommer, linzen en rode ui in componenten over diepe borden. Serveer met de komkommerdressing.
combinatietip:Lekker met tortillachips en sriracha sauce.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 rode ui
50 ml rodewijnazijn
1 maiskolf
½ el arachideolie
100 g biologische quinoa
½ limoen
100 g witte kaas 45+
½ komkommer
205 g HAK linzen in zak
Dit heb je nodig
grillpan
Staafmixer




