bewaar
Quinoasalade met linzen
Quinoasalade met linzen
bewaar

Quinoasalade met linzen

Maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met mais, komkommer en witte kaas.

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

rode ui

50 ml

rodewijnazijn

1

maiskolf

½ el

arachideolie

100 g

biologische quinoa

½

limoen

100 g

witte kaas 45+

½

komkommer

205 g

HAK linzen in zak

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • Staafmixer

Maaltijdsalade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met mais, komkommer en witte kaas.

Aan de slag

1

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

2

Bestrijk de maiskolf met de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf.

3

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verkruimel de witte kaas. Snijd de halve komkommer in dunne schuine plakjes

4

Doe de helft van de komkommer met de helft van de witte kaas, het limoenrasp en een halve el limoensap (per 2 personen) in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5

Laat de rode ui uitlekken.Verdeel de gegrilde mais, quinoa, komkommer, linzen en rode ui in componenten over diepe borden. Serveer met de komkommerdressing.

combinatietipLekker met tortillachips en sriracha sauce.