Cottage pie met doperwten-linzen-maismix
Cottage pie met doperwten-linzen-maismix

Cottage pie met doperwten-linzen-maismix

Gehakt en aardappelpuree zijn samen de basis van een klassieke cottage pie.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

fijne winterpeen

2

preien

1 el

arachideolie

300 g

rundergehakt

400 g

fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik

225 g

HAK doperwten, linzen en maismix in zak

800 g

koelverse aardappelpuree

100 g

geraspte Goudse oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Gehakt en aardappelpuree zijn samen de basis van een klassieke cottage pie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de preien en snijd in dunne halve ringen.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de wortel en prei toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomaten en doperwtenmix toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pie in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.