Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 215 g doperwten, linzen en maismix in zak
- 2 eieren
- 1 tl kerriepoeder
- 1½ el arachideolie
- ½ kleine rode ui
- 7½ g verse koriander
- 5 g verse munt
- 150 ml milde magere yoghurt
Advertentie
Bereiden
- Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min. Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en munt fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.
combinatietip:
Je kunt dit gerecht ook als hoofdgerecht eten. Lekker met een knapperige salade van groene paprika, komkommer en radijs.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 440 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
- 215 g doperwten, linzen en maismix in zak
- 2 eieren
- 1 tl kerriepoeder
Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- 1½ el arachideolie
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min.
Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.
- ½ kleine rode ui
- 7½ g verse koriander
- 5 g verse munt
Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en muntblaadjes fijn.
- 150 ml milde magere yoghurt
Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.
combinatietip:
Je kunt dit gerecht ook als hoofdgerecht eten. Lekker met een knapperige salade van groene paprika, komkommer en radijs.