Empanada's met geitenkaas
Empanada's met geitenkaas

Empanada's met geitenkaas

De Zuid-Amerikaanse empanada's met een Hollands tintje door de bonen.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

vers bladerdeeg

400 g

doperwten, linzen en maismix in zak

125 g

geitenkaas

2 tl

gedroogde dragon

2

rode puntpaprika's

1

rode ui

1 tl

tabasco chipotle pepper sauce

4 el

traditionele olijfolie

200 g

mesclunsalade

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De Zuid-Amerikaanse empanada's met een Hollands tintje door de bonen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en steek er met een de ronde steker 6 rondjes uit. Rol het afgesneden deeg uit en maak er nog 2 rondjes van.

2

Laat de doperwten, linzen en maismix uitlekken in een vergiet. Verkruimel de geitenkaas. Meng de maismix met de geitenkaas en de gedroogde dragon. Verdeel dit mengsel over de deegrondjes, laat de randen vrij. Vouw de deegrondjes dicht tot halve cirkels en druk de randen stevig aan met een vork.

3

Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snipper de rode ui. Meng de paprika met de ui, de tabasco en 1/4 van de olie. Meng de mesclun salade met veldsla met de rest van de olie. Serveer de empanada’s met de salsa en de sla.