Linzen-aubergineschotel met abrikoos & kaneel
Linzen-aubergineschotel met abrikoos & kaneel

Linzen-aubergineschotel met abrikoos & kaneel

Een lekker recept voor twee personen!

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

middelgrote uien

2

aubergines

3 el

milde olijfolie

1

kaneelstokje

1 tl

gemalen komijn

1 teen

knoflook

4

gewelde abrikozen zonder pit

500 g

passata

205 g

HAK linzen in zak

4 takjes

verse munt

Een lekker recept voor twee personen!

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en de aubergines in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de kaneel en komijn 2 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de abrikozen in stukjes. Voeg toe aan de aubergine en bak 1 min. mee.

3

Voeg de passata en linzen toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.

4

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het kaneelstokje en bestrooi met de munt.

tip

combinatietipLekker met (kokos)yoghurt.