Lin­zen-au­ber­gi­ne­scho­tel met abri­koos & ka­neel

Een lekker recept voor twee personen!

(5) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Een lekker recept voor twee personen! 2 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de aubergines in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de kaneel en komijn 2 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de abrikozen in stukjes. Voeg toe aan de aubergine en bak 1 min. mee.
  3. Voeg de passata en linzen toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
  4. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het kaneelstokje en bestrooi met de munt.

combinatietip:

Lekker met (kokos)yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Linzen-aubergineschotel met abrikoos & kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen-au­ber­gi­ne­scho­tel met abri­koos & ka­neel

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 aubergines

Snijd de uien in halve ringen en de aubergines in blokjes van 2 cm.

2
2
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de kaneel en komijn 2 min.

3
3

Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 4 gewelde abrikozen zonder pit

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de abrikozen in stukjes. Voeg toe aan de aubergine en bak 1 min. mee.

5
5
  • 500 g passata
  • 205 g HAK linzen in zak

Voeg de passata en linzen toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.

6
6
  • 4 takjes verse munt

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.

7
7

Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het kaneelstokje en bestrooi met de munt.

combinatietip:

Lekker met (kokos)yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.