bewaar
Tajine van konijnenbout met kaneel en abrikoos
Tajine van konijnenbout met kaneel en abrikoos
bewaar

Tajine van konijnenbout met kaneel en abrikoos

Weetje: kaneel is een fijne smaakmaker in hartige gerechten zoals deze tajine.

25 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
licht pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

konijnenbout

4 el

milde olijfolie

2

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2 el

Souq rozenharissa

400 g

passata datterini

1

kippenbouillontablet

2

kaneelstokje

500 ml

water

250 g

gedroogde gewelde abrikozen

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

Weetje: kaneel is een fijne smaakmaker in hartige gerechten zoals deze tajine.

Aan de slag

1

Dep de konijnenbouten droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de stoofpan of tajine en braad de bouten 5 min. rondom aan. Neem uit de pan.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de stoofpan of tajine op laag vuur en fruit de ui en knoflook 8 min. Voeg de harissa toe en fruit nog 2 min. Voeg de passata, bouillontablet, kaneelstokjes en het water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de bouillontablet is opgelost.

3

Voeg de konijnenbouten toe en draai het vuur laag. Laat de konijnentajine met de deksel schuin op de pan 1½ uur stoven.

4

Voeg na 1 uur stoven de abrikozen toe en stoof zonder deksel nog 30 min. mee. De stoof is gaar als het vlees van de konijnenbout zacht is en makkelijk van het bot loslaat. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel de kaneelstokjes. Snijd de peterselie grof. Strooi vlak voor serveren over de tajine.

bereidingstipJe kunt de stoof ook maken met kippenpoten. De stooftijd is dan 30 min. korter.

combinatietipLekker met couscous en partjes citroen.