Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
2 el arachideolie
900 g koelverse kleine krieltjes
2 el curry madras specerijenmelange
300 g kalkoenfilet à la minute
450 g diepvries bloemkoolroosjes
200 g verse peultjes
15 g verse koriander