Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 900 g koelverse kleine krieltjes
- 2 el curry madras specerijenmelange
- 300 g kalkoenfilet à la minute
- 450 g diepvries bloemkoolroosjes
- 200 g verse peultjes
- 15 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
- Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
combinatietip:
Lekker met Griekse yoghurt met munt.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 54 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
- 3 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 900 g koelverse kleine krieltjes
- 2 el curry madras specerijenmelange
- 300 g kalkoenfilet à la minute
Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes.
Voeg de kalkoen toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 450 g diepvries bloemkoolroosjes
- 200 g verse peultjes
Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
combinatietip:
Lekker met Griekse yoghurt met munt.